H Lancia Ypsilon συνεχίζει απτόητη!


Μετά και από αυτή τη ριζική ανανέωση η Ypsilon βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα της αγοράς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/2/2021

Η Ypsilon αποδεικνύεται πολύ σκληρή για να πεθάνει και μένει να δούμε αν και η Stellantis θα αποφασίσει να την πάει ακόμη παρά πέρα. Προς το παρόν ανακοινώθηκε το νέο μοντέλο που πέρασε από ένα καλό facelift και απέκτησε μια νέα μάσκα και επανασχεδιασμένους προβολείς με LED ημέρας.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν ανάλογης έκτασης αλλαγές, ενώ επανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες. Πάντως, το όλο σουλούπι έχει διατηρηθεί το ίδιο, αλλά οι Ιταλοί (υπενθυμίζεται πως το Ypsilon πωλείται μόνο στην εκεί αγορά) θα έχουν να επιλέξουν σε νέα χρώματα και ζάντες.

Το εσωτερικό έχει ίδιο ταμπλό με τα όργανα στην μέση και τον πίνακα να προδίδει την ηλικία του αυτοκινήτου. Πάντως, έχει προστεθεί μια νέα οθόνη αφής 7’’ που συνδυάζεται με νέο σύστημα πολυμέσων και νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας σε Android Auto και Apple Car Play. Αξιοσημείωτο είναι και το νέο αντιβακτηριδιακό φίλτρο καμπίνας.

Σχετικά με τους κινητήρες έχουν όλοι αναβαθμιστεί στο πιο πρόσφατο πρότυπο για τους ρύπους που προβλέπει η ΕΕ. Έτσι, συνεχίζει ο δικύλινδρος TwinAir των 900 cc με τους 85 ίππους και τα 145 Nm, όπως και ο βασικός 1.200άρης με τα 69 άλογα. Υπάρχει και η ήπια υβριδική έκδοση 1.000 cc με 70 ίππους.

Οι τιμές για την Lancia Ypsilon που διατίθεται μόνο στην ιταλική αγορά ξεκινούν από τις 16.700 ευρώ στην πλούσια έκδοση Gold. Δεν το λες και φτηνό…