H Lexus ετοιμάζει ένα νέο βασικό μοντέλο και για την Ευρώπη


Το πολυτελές σήμα της Toyota έχει ως στόχο να επιστρέψει δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά και το 2021 να λανσάρει ένα νέο entry-level μοντέλο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/5/2019

Πάει καιρός από τότε που η Lexus είχε λανσάρει το CT200h το οποίο και συνεχίζεται να πωλείται σε μερικές αγορές του κόσμου. Και όπως φαίνεται η Lexus θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του, όπως δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό ο διευθυντής της μάρκας στην Ευρώπη.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA και σε σχήμα δεν θα είναι απαραίτητα ένα hatchback. Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία που γνωρίζει το C-GR, το νέο και βασικό Lexus θα μπορούσε να έχει ένα παρόμοιο τολμηρό crossover σχήμα.

Λογικά το μήκος του θα είναι κάτω από τα 4,49 m του UX όταν παράλληλα το νέο Lexus θα κληθεί να αποσπάσει μερίδιο τόσο από τα κλασικά Audi A3, BMW 1, Mercedes A-Class όσο και από το προχωρημένο όπως φημολογείται αντικαταστάτη του Volvo V40.

Από την άλλη η Lexus θα αποκτήσει και ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να ενταχθεί στην γκάμα το εν λόγω entry-level. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Yoshihiro Sawa και με βάση τα λεγόμενά του σε παλιότερη συνέντευξη του στο AutoNews ένα EV μοντέλο βρίσκεται ήδη υπό σκέψη και όταν ετοιμαστεί θα είναι διαθέσιμο σε Ευρώπη και Κίνα. Ήδη η Lexus έχει κατοχυρώσει την ονομασία UX300e.