H Lexus παρουσιάζει το νέο της… διαστημόπλοιο (video)


Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιαπωνική εταιρία αναλαμβάνει την δημιουργία ενός σκάφους για ταινία επιστημονικής φαντασίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/6/2019

Μετά από εμφανίσεις σε πετυχημένες παραγωγές όπως στο «Report of Minority», το «Black Panther», το «Valerian» και το «City of Thousand Planets», τα φουτουριστικά οχήματα της Lexus μοιάζουν σα να έχουν καθιερωθεί στις πρεμιέρες των θερινών σινεμά.

Χαρακτηριστική είναι η επερχόμενη παρουσία της Lexus και στην επερχόμενη ταινία «Men in Black: International» με ένα μαχητικό διαστημικό σκάφος. Το σενάριο θέλει το Galactic Enforcer της Lexus QZ 618 να χρησιμοποιεί τεχνολογία πηγής ενέργειας Quasar για να μπορεί να ταξιδεύει οπουδήποτε στο σύμπαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τόσο γρήγορα όσο μία επιτάχυνση στα 60 μίλια ανά ώρα σε 0,0000000000001 nanosec!

Μάλιστα οι ταξιδιώτες του διαστήματος δεν πρέπει να έχουν άγχος αφού αν συναντηθούν με εξωγήινη μορφή ζωής υπάρχει η βοηθός Amazon Alexa του QZ 618 που γνωρίζει επτά τρισεκατομμύρια γλώσσες!

Όταν επιστρέφει στη Γη το QZ 618 Galactic Enforcer μεταμορφώνεται σε ένα Lexus RC F, στην αναβαθμισμένη εκδοχή του με τον V8 των 5,0 lt που αποδίδει 480 PS ίππους και 535 Nm ροπής. Ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο περνά την ισχύ στους πίσω τροχούς, ενώ στην Track Edition η οροφή είναι από ανθρακονήματα. Τώρα, αν είστε σινεφίλ απολαύστε παρακάτω το τρέιλερ.