H Lexus θα παρουσιάσει ένα πολυμορφικό


To MPV της ιαπωνικής μάρκας πολυτελείας θα λέγεται LM και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Σαγκάη.

  • 12/4/2019

Μπορεί οι πιο πολλοί κατασκευαστές  να σταματούν τα πολυμορφικά που ενδεχόμενα έχουν στη γκάμα τους εξαιτίας της συνεχώς μειούμενης ζήτησής τους και για χάρη των SUV αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δείχνουν να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Όπως η Lexus για παράδειγμα, που σε λίγες μέρες, στην έκθεση της Σαγκάης, θα παρουσιάσει ένα καινούργιο MPV που είναι και το πρώτο στην ιστορία της.

Το όνομά του, όπως ανακοινώθηκε επίσημα LΜ, η εικόνα του θα προσδιορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τη μεγάλη μάσκα που θα παραπέμπει άμεσα στις λιμουζίνες αλλά και στα SUV της μάρκας. Η βάση του θα είναι η τρίτη κατά σειρά γενιά του Toyota Alphard, ενώ το προφίλ των δύο με τη χαρακτηριστική διαμόρφωση της μεσαίας κολώνας είναι το ίδιο.

Το Toyota Alphard αποτελεί τη μηχανολογική βάση για το νέο Lexus LM.
Το Toyota Alphard αποτελεί τη μηχανολογική βάση για το νέο Lexus LM.

Το καινούργιο Alphard διαθέτει πέρα από την έκδοση βενζίνης με τον V6 των 3,5 lt έχει και μια υβριδική έκδοση που θα κινεί πιθανόν το LM 300h, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 8 επιβάτες. Η καμπίνα θα είναι φυσικά πολυτελής με προσεγμένα υλικά και πλήρη εξοπλισμό.

Οι φήμες κάνουν λόγο για πιθανό περιορισμένο των πωλήσεών του σε ασιατικές χώρες όπως η Κίνα και η Ταιβάν, αλλά αν υπάρχει ζήτηση θα δώσει το παρόν και στην Ευρώπη.