H Lexus θα παρουσιάσει ηλεκτρικό μοντέλο σε Κίνα και Ευρώπη


Η απόφαση είναι ειλημμένη και η παρουσίαση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού Lexus είναι απλά θέμα χρόνου.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/4/2019

Η μάρκα πολυτελείας της Toyota, όπως άλλωστε και η ίδια η μητρική της εταιρεία, έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στην υβριδική τεχνολογία. Ενδεικτικό είναι πως στα υβριδικά της μοντέλα αντιστοιχεί το 25% και πλέον του συνόλου των πωλήσεων της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την εξέλιξη όμως που έχουν πάρει τα πράγματα και με κατεύθυνση προς την ηλεκτροκίνηση το επόμενο βήμα για τη Lexus είναι αναμφίβολα ένα BEV (Battery Electric Vehicle).

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρό της Yoshihiro Sawa και με βάση τα λεγόμενά του σε συνέντευξη στο AutoNews ένα τέτοιο μοντέλο βρίσκεται ήδη υπό σκέψη και όταν ετοιμαστεί θα είναι διαθέσιμο σε Ευρώπη και Κίνα.

Ο ρόλος του μάλιστα θα είναι διπλός, μιας και αφενός θα βάλει την εταιρεία στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και αφετέρου θα την βοηθήσει να αυξήσει τις πωλήσεις της και στις δύο αυτές σημαντικές αγορές. Οι οποίες διέπονται από ήδη αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων που στην πορεία θα γίνουν αυστηρότερες.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα ποιο μοντέλο της μάρκας θα αποκτήσει και ηλεκτρική έκδοση, αν και μια πρώτη και ισχυρή ένδειξη ως προς αυτό είναι η κατοχύρωση για την Ευρώπη της επωνυμίας UX300e.