H Lotus Evija έκλεψε την παράσταση στο Goodwood Speedweek


H απόδοση της Evija ξεπέρασε τα αρχικά 2.000 PS, φτάνοντας τα 2.029 PS, ενώ εξίσου εντυπωσιακά είναι όλα της τα νούμερα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LOTUS
  • 20/10/2020

H Lotus έδωσε το παρόν στο Goodwood Speedweek όχι με ένα ή δύο αλλά με τρία συνολικά πρωτότυπα του hyper car της, της Evija. Το ένα ήταν βαμμένο κατακίτρινο, ενώ τα άλλα δύο στα πιο διάσημα για Lotus χρώματα. Που δεν είναι άλλα από το συνδυασμό του μαύρου με το χρυσό της John Player Special με τον οποίο ήταν βαμμένα τα μονοθέσια της μάρκας στην F1 όταν αυτή μεσουρανούσε.

Επιπρόσθετα είχαν στο αμάξωμά τους ένα σκαρίφημα της πίστας του Goodwood και την επιγραφή  Lotus x Goodwood: Creating History since 1948. Το 1948 είχε διοργανωθεί η πρώτη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Goodwood και η Lotus είχε παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο.

Από την φουλ ηλεκτρική Evija έμεινε εντυπωσιασμένος και ο Λόρδος του March, o 25χρονος Charlie, που είναι ο γιός του οικοδεσπότη Δούκα του Richmond. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι τέσσερις ηλεκτρικοί κινητήρες της αποδίδουν συνδυαστικά 2029 PS -η αρχική τιμή ισχύος ήταν 2.000 PS.

Σε αντίστοιχα επίπεδα κινούνται και οι τιμές των επιδόσεων: 0-100 km/h σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα, τελική ταχύτητα 320 km/h, τη στιγμή που η αυτονομία της θα είναι περίπου 400 km. Φυσικά ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αεροδυναμική της.