Η Lotus γιορτάζει τα 20 χρόνια της Exige


H ειδική έκδοση Exige Sport 410 20th Anniversary έχει ρετρό στιλιστικές αναβαθμίσεις και μηχανικές βελτιώσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LOTUS
  • 24/6/2020

Η συγκεκριμένη έκδοση της Lotus είναι εμπνευσμένη από την ορίτζιναλ Exige Series 1 που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Εξωτερικά η ειδική έκδοση της Exige σηματοδοτείται από την οροφή που εδώ είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, τη νέα πίσω πτέρυγα και τις εισαγωγές αέρα στα πλαϊνά.

Φυσικά το παρόν δίνουν και τα σχετικά λογότυπα «20th Anniversary» με την επετειακή Exige να είναι διαθέσιμη σε έξι χρώματα (το πορτοκαλί που βλέπετε καθώς σε κόκκινο, κίτρινο, μαύρο, ασημί και μπλε).

Στο εσωτερικό υπάρχουν ρετρό «πινελιές» όπου και εδώ υπάρχουν τα εορταστικά logo. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με αλκαντάρα (όχι απαραίτητα) στο χρώμα του αυτοκινήτου, ενώ πολλές λεπτομέρειες μας παραπέμπουν στην πρώτη Exige (όπως το κεντητό σχέδιο στα καθίσματα).

Την κίνηση συνεχίζει να δίνει ένας turbo V6 χωρητικότητας 3,5 lt με ισχύ στα 416 PS και ροπή στα 420 Nm. Συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Η διαδικασία των 0-96 km/h δεν ξεπερνά τα 3,3 sec με τελική στα 280 km/h. Στάνταρ είναι η ρυθμιζόμενη ανάρτηση τριών σταδίων, οι σφυρήλατες ζάντες και τα τετραπίστονα AP Racing. Η τιμή της στη Βρετανία είναι περίπου στις 88.000 ευρώ.