Η Manhart βελτιώνει το νέο VW Golf GTI στους 290 ίππους!


Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων Manhart ανεβάζει το VW Golf GTI στους 290 ίππους και του έφτιαξε έναν «έναστρο ουρανό» στην οροφή!

  • 20/5/2021

Η Manhart ολοκλήρωσε το πακέτο βελτίωσης για το νέο Volkswagen Golf GTI. Η βελτιωμένη «hot» έκδοση του γερμανικού hatchback διαθέτει νέα εμφάνιση εσωτερικά και εξωτερικά, νέας σχεδίασης τροχούς αλουμινίου και ενισχυμένη απόδοση. Η εμπρός μάσκα είναι ανασχεδιασμένη με τη χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή να την διατρέχει, ενώ συνεχίζεται και στο πλάι, την οροφή και την πίσω πόρτα.

Η Manhart έχει εγκαταστήσει ένα νέο διαχύτη στο πίσω μέρος και ζάντες αλουμινίου 8 ακτίνων διάστασης 19 ιντσών με ελαστικά 225/35, καθώς και ελατήρια H&R που έχουν χαμηλώσει το Golf GTI κατά 40 χιλιοστά.

Εφαρμόζοντας τη μονάδα MHtronik, την οποία έχει αναπτύξει η Manhart, αύξησαν την απόδοση του τετρακύλινδρου 2λιτρου κινητήρα TSI στους 290 ίππους και τη ροπή στα 425 Nm. Τα επιπλέον 45 άλογα και 55 Nm από το εργοστασιακό Golf GTI έχουν πιθανώς αφαιρέσει μερικά δέκατα του δευτερολέπτου από το χρόνο του σπριντ 0-100 χλμ/ώρα. Η Manhart δεν κυκλοφόρησε μετρήσεις επιτάχυνσης, αλλά με βάση τα επίσημα νούμερα το μοντέλο παραγωγής της VW  χρειάζεται λίγο περισσότερο από 6 δευτερόλεπτα για το 0-100.

Η πιο ασυνήθιστη και ξεχωριστή αναβάθμιση βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο και είναι ο ουρανός με πολλές μικρές λυχνίες LED να δημιουργούν ένα εφέ έναστρου ουρανού που κλέβει την παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τιμή του νέου VW Golf GTI στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.