H Mansory «πείραξε» και τη Ferrari Portofino (Video)


Ο οίκος βελτιώσεων Mansory δημιούργησε μια έκδοση της Ferrari Portofino η οποία έχει ανοιγόμενη οροφή από σφυρήλατο ανθρακόνημα και ο κινητήρας της αποδίδει 720 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/5/2021

ΟΙ άνθρωποι του γερμανικού βελτιωτικού οίκου Mansory αυτή τη φορά ασχολήθηκαν με τη Ferrari Portofino, με σκοπό να κάνουν το ιταλικό μοντέλο πιο ιδιαίτερο αισθητικά και περισσότερο αποδοτικό σε ό,τι αφορά στην ισχύ του κινητήρα και τις επιδόσεις.

Είναι το τρίτο μοντέλο της Ferrari με το οποίο ασχολήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, έπειτα από την F8 Tributo και την 812 GTS. Για την Portofino δημιούργησαν την ανοιγόμενη οροφή από σφυρήλατο ανθρακόνημα για να μειώσουν όσο το δυνατόν το βάρος της συγκριτικά με αυτή που υπάρχει στο μοντέλο.

Γενικότερα, στη Mansory επιδίωξαν να κάνουν το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν ελαφρύτερο. Έτσι, τοποθέτησαν αυτό το υλικό σε πολλά τμήματα του αμαξώματος, όπως στους προφυλακτήρες, στα ανοίγματα του καπό, στο πλαίσιο του παρμπρίζ, στα μαρσπιέ, στις χειρολαβές, στο κάλυμμα των εξωτερικών καθρεφτών και στο πίσω σπόιλερ.

Ωστόσο, η ουσιαστικότερη αλλαγή αφορά στον χωρητικότητας 3,9 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα ο οποίος, μετά την επέμβαση των μηχανικών της Mansory, αποδίδει μέγιστη ισχύ 720 PS και μέγιστη ροπή 890 Nm. Θυμίζουμε ότι κανονικά έχει 600 PS και 760 Nm, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον γερμανικό οίκο, η βελτιωμένη Portofino επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,0 sec, ενώ η τελική ταχύτητά της έχει αυξηθεί στα 334 km/h. Οι αντίστοιχες τιμές που ανακοινώνει η Ferrari είναι 3,5 sec για τα 100 km/h από στάση και τελική 320 km/h, αντιστοίχως.

Το εσωτερικό, είναι επενδεδυμένο με μαύρου χρώματος δέρμα στο οποίο διακρίνονται οι κίτρινες ραφές, όπως και οι ίδιας απόχρωσης διακόπτες και κάλυμμα στο ταμπλώ. Στο τιμόνι, όπως και στο αμάξωμα, το έμβλημα του «Cavallino Rampante» έχει αντικατασταθεί από το εμπορικό σήμα της Mansory, αλλά έχουν διατηρηθεί τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στους διακόπτες για το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Τέλος, οι άνθρωποι της Mansory της έβαψαν το αμάξωμα της Portofino σε κίτρινο χρώμα και δημιούργησαν αποκλειστικής σχεδίασης τροχούς διάστασης 21 ιντσών εμπρός και 22 ιντσών πίσω οι οποίοι διαθέτουν κίτρινο περίγραμμα εσωτερικά τους. Όπως έγινε γνωστό, η γερμανική εταιρεία θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες από πελάτες της σύντομα και θα παραδώσει τις πρώτες βελτιωμένες Portofino εντός της χρονιάς.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.