Η Maserati ανακοίνωσε νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα


Με τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της γκάμας της η Maserati φιλοδοξεί να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/9/2019

O καιρός που τα νέα από την Maserati ήταν το πολύ κάποιες ειδικές εκδόσεις των Levante, Ghibli και Quattroporte που ήταν σαφές πως προκύπταν από την ανάγκη να τονωθούν έστω και λίγοι οι καταβαραθρωμένες πωλήσεις, δείχνουν να ανήκουν στο παρελθόν. Και αυτό γιατί το πρόγραμμα επενδύσεων της FCA (Fiat Chrysler Automobiles), ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ιταλία περιλαμβάνει και τη Maserati, με αποτέλεσμα η παραδοσιακή εταιρεία των σπορ μοντέλων να προβεί σε ανακοινώσεις. Για νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα που θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια στην Μόντενα, το Κασίνο και το Τορίνο (Μιραφιόρι και Γκρουλιάσκο).

Τα νέα μοντέλα, πάντα σύμφωνα με τη Maserati, θα διαθέτουν είτε υβριδικά είτε πλήρως ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης που θα μπορούν να εξασφαλίζουν τις υψηλές επιδόσεις που χαρακτηρίζουν τα αυτοκίνητα με σήμα την τρίαινα. Μάλιστα αναφέρεται πως θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική τεχνολογία της επόμενης γενιάς με αυξημένη αυτονομία και πολύ γρήγορη δυνατότητα φόρτισης.

Η πρώτη ολοκαίνουργια Maserati θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το σπορ μοντέλο που θα βασίζεται, σε ότι αφορά την αισθητική του, στο πρωτότυπο Alfieri του 2014. Θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2020 ως ήπια υβριδικό (mild hybrid), plug-in υβριδικό και φουλ ηλεκτρικό και  αυτός είναι και ο λόγος που εκσυγχρονίζονται σε μεγάλο βαθμό οι γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Μόντενα όπου και θα κατασκευάζεται.

Το επόμενο μοντέλο θα είναι ένα SUV που θα κατασκευάζεται από το 2021 στο Κασίνο, γεγονός που μας δίνει μια πρώτη ένδειξη για τις διαστάσεις του μιας και εκεί κατασκευάζονται και οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio. Θα ακολουθήσουν οι νέες εκδόσεις των GranTurismo το 2021 και του GranCabrio το 2022.