H Maserati MC20 συμπλήρωσε 3 εκατομμύρια μαρτυρικά χιλιόμετρα εξέλιξης (Video)


Η Maserati συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου, με το οποίο ευελπιστεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • Πηγή: Motor1.com
  • 22/4/2021

H εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου απαιτεί πολύ χρόνο και ενέχει πάντα το ρίσκο της αποτυχίας ειδικά αν μιλάμε για ένα νέο μοντέλο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην αγορά.

Σε αυτό το σημείο η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του αυτοκινήτου, μειώνοντας σημαντικά το κόστος αλλά και τον χρόνο που απαιτείται ούτως ώστε ένα νέο αυτοκίνητο να φτάσει έως τη γραμμή παραγωγής.

Στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Maserati εργάζονται περίπου 1.500 μηχανικοί σε διάφορους τομείς, ενώ εκεί φιλοξενείται ένας και από τους πλέον προηγμένους προσομοιωτές οδήγησης τεχνολογίας DIM (Drive-In-Motion).

Αυτό επιτρέπει στην Maserati να πραγματοποιεί το 90 τοις εκατό της ανάπτυξης του αυτοκινήτου στον προσομοιωτή. Έτσι ο χρόνος από τη φάση της εξέλιξης έως και την παραγωγή μειώνεται περίπου στο μισό.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η MC20 να παίρνει ζωή στην πίστα της Modena, με έναν από τους δημιουργούς της πίσω από το τιμόνι να αναδεικνύει τις ικανότητες του υπό εξέλιξη αυτοκινήτου.

Ο Federico Landini έχει οδηγήσει αρκετά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της Maserati MC20, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Τα διάφορα προγράμματα οδήγησης επιτρέπουν στην MC20 να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες των αγοραστών και σε αυτή την περίοδο της ανάπτυξής του η προσοχή είναι στραμμένη στην ρύθμιση της χαρτογράφησης κάθε προγράμματος. Επίσης, ο Landino ασχολείται με τις πληροφορίες που δέχεται από τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης.

Στην πίστα η επιλογή «Corsa» είναι εντυπωσιακή και παρόλο, που η Maserati MC20 βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ακόμα, η ιταλική εταιρία έχει χτίσει γερά θεμέλια γύρω από τη νέα της πρόταση, δημιουργώντας ταυτόχρονα υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.