H Mazda αναζητά δάνειο ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων


Οι κατασκευαστές προσπαθούν να καλύψουν άμεσες απαιτήσεις και ανάγκες και να διασφαλίσουν τη ρευστότητά τους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/5/2020

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού και όλες οι εταιρείες προσπαθούν να διασφαλίσουν την επόμενη ημέρα τους με διάφορες κινήσεις. Η Mazda φυσικά δεν αποτελεί την εξαίρεση και σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters και όπως και άλλοι κατασκευαστές αναζητά ένα δάνειο της τάξης των 300 δισεκατομμυρίων γεν, που αντιστοιχούν με την τρέχουσα ισοτιμία σε 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Το δάνειο αυτό θα καλύψει άμεσες οικονομικές της ανάγκες και θα διασφαλίσει τη ρευστότητα της εταιρείας. Για το σκοπό αυτό η Mazda έχει απευθυνθεί τόσο στις τρεις πιο μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες, που είναι οι Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group και Mizuho Financial Group όσο και σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα. Μεταξύ αυτών οι Development Bank of Japan και Sumitomo Mitsui Trust Holdings, ενώ κάποια από τα ήδη υπάρχοντα δάνεια έχουν επεκταθεί.

Γεγονός είναι πως μέχρι στιγμής ούτε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αλλά ούτε και τα πιστωτικά ιδρύματα που εμπλέκονται έχουν σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η Mazda είχε διακόψει την παραγωγή στα εργοστάσιά της το προηγούμενο δίμηνο, ενώ γεγονός είναι πως οι πωλήσεις της δεν πήγαιναν ιδιαίτερα καλά και πριν την επέλαση του κορωνοϊού.