Η Mazda εξελίσσει ένα νέο RX-9;


Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη φιλολογία γύρω από την παραγωγή ενός σπορ διάδοχου μοντέλου του RX-8.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/9/2019

Παρόλο που το θέμα είχα κοπάσει τους τελευταίους μήνες οι νέες πατέντες που κατοχύρωσε η Mazda επαναφέρουν και πάλι τις ελπίδες για την παραγωγή ενός σπορ μοντέλου. Οι νέες πατέντες σκιαγραφούν ένα μοντέλο με ελαφριά κατασκευή πλαισίου και τον κινητήρα στο εμπρός άξονα αλλά πολύ πιο πίσω και κοντά στο κόκπιτ.

Την διάταξη αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει μόνο ένας κόμπακτ σε διαστάσεις κινητήρας, όπως είναι ο περιστροφικός, σύμφωνα με το γιαπωνέζικο περιοδικό Motor Magazine. Επίσης, στο σχέδιο φαίνεται η μπροστινή ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, όπως αρμόζει σε κάθε σπορ μοντέλο.

Εδώ να πούμε πως υπήρχαν κάποιες ενδείξεις πως η Mazda θέλει να συνεχίσει την παράδοση των RX-7 και RX-8 με τον Wankel κινητήρα. Αν τελικά οι Ιάπωνες εξελίσσουν μία νέα γενιά, τότε μιλάμε για ένα μηχανολογικό θαύμα που θα καταφέρει να υπερκεράσει το εμπόδιο με τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Σχεδιαστικά μία πιθανή εκδοχή μας δίνει το πρωτότυπο RX-Vision που βλέπετε στην οθόνη σας και που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.