Η Mazda ετοιμάζει το λανσάρισμα ενός νέου compact SUV


Στο σαλόνι της Γενεύης η ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο και μας προϊδεάζει με το teaser που βλέπετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/2/2019

Η σκοτεινή εικόνα αφορά στο πίσω μέρος ενός SUV και μετά βίας μπορούμε να διακρίνουμε τους τονισμένους πίσω θόλους. Ωστόσο, το φωτεινό αποτύπωμα των σωμάτων μας δείχνει πως προφανώς πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που θα τοποθετείται πάνω από το νέο CX-3 και που θα έχει αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες τόσο με το νέο Mazda 3 όσο και με το CX-5 που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Οι πρώτες εικασίες είναι πως το νέο μοντέλο της Mazda ίσως να λέγεται C4. Πάντως, στα λιγοστά στοιχεία που αναφέρει η Mazda στην ανακοίνωσε της επιβεβαιώνει πως πρόκειται για παγκόσμια πρεμιέρα και πως αυτό θα είναι το δεύτερο μοντέλο με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Kodo.

Επίσης γίνεται λόγος για τους πιο πρόσφατους κινητήρες της σειράς SkyActiv καθώς και για την τεχνολογία καύσης Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI ή SCCI) που συνδυάζει χαρακτηριστικά ενός βενζινοκινητήρα και ενός πετρελαίου.

Επίσης στην ελβετική έκθεση και στις αρχές Μαρτίου η Mazda θα παρουσιάσει την επετειακή έκδοση MX-5 30th Anniversary Edition, το ολοκαίνουργιο Mazda 3 Hatchback και Sedan με νέο μοτέρ M Hybrid και το CX-5 με το εξελιγμένο σύστημα  G-Vectoring Control Plus (GVC Plus).