H Μazda ονειρεύεται τον διάδοχο του RX-8


Η παραγωγή ενός sportscar το οποίο μάλιστα θα εφοδιάζεται με έναν περιστροφικό κινητήρα αποτελεί το όνειρο των ιθυνόντων της Mazda, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του RX-8 στις γραμμές παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: MAZDA
  • 25/12/2018

«Αποτελεί ένα όνειρο για όσους εργάζονται στη Mazda». Με αυτήν τη δήλωση ο επικεφαλής της ιαπωνικής φίρμας, Akira Marumoto, έκανε σαφές ότι η παραγωγή ενός sportscar, την κίνηση του οποίου θα φροντίζει ένας περιστροφικός κινητήρας, παραμένει εξαιρετικά πιθανή, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την επιτυχία ενός τέτοιου project.

Η Mazda έχει ήδη ανακοινώσει πως οι κινητήρες Wankel θα επιστρέψουν πολύ σύντομα στην παραγωγή, σε έναν διαφορετικό ρόλο, ωστόσο, από αυτόν που τους είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Επί της ουσίας θα τοποθετούνται στις αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τροφοδοτώντας με τη λειτουργία τους με ηλεκτρική ενέργεια και επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο την αυτονομία των συγκεκριμένων οχημάτων.

Τα μεγάλα νέα για τη Mazda, πάντως, αφορούν το νέο crossover που πρόκειται να προσθέσει σύντομα στην γκάμα της και θα παράγει σε συνεργασία με την Toyota, σε μια νέα μονάδα παραγωγής στην Alabama των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.