H Mazda θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο στη Γενεύη


Το οποίο θα είναι μάλλον το CX-3 που θα βασίζεται στο πλαίσιο του νέου 3, προκειμένου να έχει άνετους χώρους και για τους 5 επιβάτες του.

  • 14/1/2019

Οι Ιάπωνες είναι πάντα φειδωλοί στις κουβέντες τους ειδικά σε ότι αφορά τα μελλοντικά τους σχέδια και κυρίως τα καινούργια τους μοντέλα, όμως η Mazda μάλλον το τερμάτισε. Ανακοινώνοντας απλά πως θα παρουσιάσει ένα καινούργιο μοντέλο στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης. Στις αρχές Μαρτίου. Και χωρίς να δώσει κανένα επιπλέον στοιχείο.

Με την εις άτοπο απαγωγή λοιπόν το μοντέλο που (μάλλον) θα παρουσιάσει η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική μεγαλούπολη θα είναι η νέα γενιά του πιο μικρού SUV της, του CX-3. Και αυτό γιατί όλα τα άλλα μοντέλα της γκάμας της ή είναι πολύ καινούργια ή ανανεώθηκαν πολύ πρόσφατα για να ακολουθήσει η αντικατάστασή τους.

Το τρέχον CX-3 παρουσιάστηκε το 2016, η γκάμα των κινητήρων του έχει ήδη ανανεωθεί και με βάση τη λογική θα πρέπει να υποβληθεί του 2019 σε ένα facelift, έστω και εκτεταμένο. Από την άλλη πηγές αναφέρουν εδώ και αρκετό καιρό πως η Mazda ετοιμάζει τη νέα γενιά του πιο μικρού των SUV της χρησιμοποιώντας σα βάση την αρχιτεκτονική SkyActiv II που εφαρμόζει ήδη στο επίσης καινούργιο Mazda 3.

Η χρήση του μεγαλύτερου πλαισίου θα αμβλύνει ή θα σβήσει το πιο σημαντικό ίσως μειονέκτημα του τρέχοντος μοντέλου που δεν είναι άλλο από τους περιορισμένους χώρους στο πίσω κάθισμά του. Λογικό το τελευταίο αν αναλογιστεί κανείς πως βασίζεται στο πλαίσιο του super mini της Mazda, του 2.