H ΜcLaren 720S φοράει το «κοστούμι» της MCL36


Πέντε μονάδες της McLaren 720S ντύθηκαν στα χρώματα του μονοθεσίου της Formula 1 και ετοιμάζονται να εισβάλλουν στο Grand Prix του Miami.

  • 30/4/2022

Η Formula 1 ετοιμάζεται να κάνει στάση στην πίστα του Miami στη Florida στις 8 Μαΐου και η McLaren το γιορτάζει φορώντας το «κοστούμι» της MCL36 σε πέντε 720S, με τα αυτοκίνητα να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για να μπουν στην υπηρεσία των celebrities που θα βρεθούν στην πίστα και θα παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Η ιστορία του χρωματισμού ξεκίνησε το 1967 όταν ο Bruce McLaren, ο ιδρυτής της ομάδας, είπε να πρωτοτυπήσει και να χρησιμοποιήσει ένα όχι και τόσο συνηθισμένο πορτοκαλί για τα αγωνιστικά που έτρεχαν στο Canadian-American Challenge Cup.

Η συγκεκριμένη επιλογή ντύνει σήμερα όχι μόνο το μονοθέσιο που αγωνίζεται στη Formula 1 αλλά και αυτά που συμμετέχουν στο Indycar και στο Extreme-E.

Κάτω από το πορτοκαλί Papaya, όπως το ονομάζουν, βρίσκεται ένα σκούρο γκρι ενώ χαμηλά και στο πίσω μέρος έρχεται για να συμπληρώσει τη χρωματική πανδαισία το ανοιχτό μπλε.

Η McLaren 720S εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V8 των 4 λίτρων που στέλνει τη δύναμη των 710 PS στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων. Η επιτάχυνση των 0-100 km/h έρχεται σε 2.9 sec, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 340 km/h ενώ η τιμή της ξεκινά από τις 250.000€.