Η McLaren εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών


Οι πωλήσεις έχουν πέσει στα ναδίρ, ενώ τα έσοδα του αγωνιστικού τμήματος είναι όλη αυτήν την περίοδο σχεδόν μηδενικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/6/2020

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει ανοιχτές πληγές σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες και ανεξάρτητα από τις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Η McLaren που από την εμφάνιση της μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας είχε να παρουσιάσει μια πολύ καλή κατηγορίας στην πολύ δύσκολη κατηγορία των υπεραυτοκινήτων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση την εξαίρεση.

Η μεγάλη μείωση των πωλήσεων των μοντέλων της σε συνδυασμό και με το κλείσιμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του εργοστασίου της έκανε άνω κάτω τον προγραμματισμό της. Και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, επηρέασε σημαντικά και τα οικονομικά της δεδομένα.

Με πρώτη και καλύτερη βέβαια τη ρευστότητά της -τόσο του τμήματος των super cars, όσο και του αγωνιστικού της τμήματος. Στο οποίο τα έσοδα από όλες τις πηγές είναι σχεδόν μηδενικά.

Η λύση στα συγκεκριμένα ζητήματα της McLaren δόθηκε με τη σύναψη ενός δανείου ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών με την Εθνική Τράπεζα του Bahrain (National Bank of Bahrain- NBB). Το δάνειο το ανακοίνωσε επίσημα η NBB σε ενημέρωσή της προς το χρηματιστήριο του Bahrain.

Και επειδή πάντα υπάρχει η… διαπλοκή ο μεγαλομέτοχος της McLaren, με ποσοστό της τάξη του 56% είναι η Mumtalakat Holding Co. Η οποία Mumtalakat Holding Co έχει και το 44,06% των μετοχών της NBB, της τράπεζας που χορήγησε το δάνειο…