H McLaren Elva αποκτά μια ακόμη πιο ειδική έκδοση από την MSO


Με την Elva by MSO η βρετανική εταιρεία τιμά ένα από τα πιο σημαντικά αγωνιστικά της, το M6A που μεσουρανούσε πριν από 53 χρόνια.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/3/2020

H Elva είναι με διαφορά το πιο ιδιαίτερο μοντέλα στη γκάμα της McLaren και σε αυτό συμβάλλει το χαμηλό προφίλ της αλλά κυρίως η απουσία παρμπρίζ. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι αποτελεί φόρο τιμής στα αγωνιστικά αυτοκίνητα με τα οποία έτρεχε της δεκαετία του ’60 ο ιδρυτής της εταιρείας Bruce McLaren.

O φόρος τιμής που αποτείνει η εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής Elva, είναι η ειδική έκδοσή της που επιμελείται η MSO είναι εξειδικευμένος. Και αυτό γιατί αφορά το αγωνιστικό με τον κωδικό M6A. Αυτό που θριάμβευσε στην σαιζόν του 1967 του πρωταθλήματος Can-Am. Μάλιστα όχι μόνο θριάμβευσε αλλά ξεκίνησε και ένα σερί 5 συνεχόμενων πρωταθλημάτων στο Canadian-American Challenge Series.

Επειδή το M6A ήταν βαμμένο πορτοκαλί, στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένη και η McLaren Elva by MSO. Η οποία έχει και μια γκρίζα ρίγα στο προφίλ της προκειμένου να κάνει αντίθεση, καθώς και το νούμερο 4 στα πλαϊνά της, που ήταν και αυτό με το οποίο έτρεχε ο Bruce McLaren. Η υπογραφή του οποίου υπάρχει και στο αμάξωμά της.

Πορτοκαλί είναι και οι δαγκάνες των δισκοφρένων, ενώ η συγκεκριμένη απόχρωση, η οποία είναι πάντως λιγότερο έντονη σε σχέση με την αρχέτυπη, επεκτείνεται και στο εσωτερικό. Κινητήρας είναι και εδώ ο V8 των 4.000 cc της μάρκας που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 815 PS.