H McLaren Senna GTR είναι ότι ταχύτερο


Οι Βρετανοί διατείνονται πως μόνο ένα μονοθέσιο της F1 είναι ταχύτερο από το πιο πρόσφατο δημιούργημα τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/3/2019

Περίπου ένα χρόνο αφότου παρουσιάστηκε το concept η McLaren έρχεται να ταράξει τα νερά και πάλι στον μαγικό κόσμο των hypercars. Αυτή τη φορά με την Senna GTR παραγωγής που βασίζεται στην απλή Senna.

To σύστημα πρόωσης είναι το γνωστό με τον twin-turbo V8 χωρητικότητας 4,0 lt που αποδίδει 825 PS και 800 Nm ροπής. Κάτι που μεταφράζεται σε μια ελαφρά αύξηση της ισχύος κατά 25 PS χάρη σε επαναχαρτογράφηση του μοτέρ και στην αφαίρεση του δεύτερου καταλύτη για να μειωθεί η υποπίεση.

Με ακόμη περισσότερο κάρμπον και συνθετικά υλικά το απόβαρο συγκρατείται στα 1.188 kg προσφέροντας μια κατανομή βάρους στους 694 PS ανά τόνο. Αυτή είναι η καλύτερη αναλογία για μια McLaren που υπερκεράζει ακόμη και αυτή της Senna που έχει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους.

Το κιβώτιο είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του SSD με διπλό συμπλέκτη και λειτουργία Launch Control. Υπάρχουν τρία προφίλ οδήγησης, τα Wet, Track και Race. Φυσικά και εδώ έχει γίνει ειδική αεροδυναμική μελέτη ώστε το downforce (το μέγιστο ξεπερνά τον ένα τόνο) να έρχεται 15% νωρίτερα από ότι στην Senna.

Η παραγωγή της Senna GTR θα περιοριστεί σε 75 αυτοκίνητα που έχουν ήδη καπαρωθεί στην τιμή των 1,44 εκατομμυρίων δολαρίων (εννοείται δίχως τους φόρους).