H McLaren Senna πέτυχε ανεπίσημο ρεκόρ στο Hockenheim


Μπορεί η προσπάθεια να μην είχε επίσημο χαρακτήρα αλλά η Senna έδειξε στην πράξη πως δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο ικανά supercar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/12/2019

Η McLaren Senna είναι ένα εξαιρετικά ικανό hyper car και στα χέρια ενός  έμπειρου και ταλαντούχου οδηγού μπορεί να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα. Και να καταρρίψει ρεκόρ.

Όπως έγινε στην πίστα των Grand Prix του Hockenheim, όπου με οδηγό το διευθυντή του γερμανικού περιοδικού Sport Auto, τον Christian Gebhard, πέτυχε ρεκόρ γύρου. Μάλιστα δεν επρόκειτο για επίσημη προσπάθεια και για αυτό και θεωρείται ανεπίσημο.

Ανεξάρτητα πάντως από το αν είναι επίσημο η ανεπίσημο το βρετανικό hyper car χρειάστηκε για έναν γύρο μόλις 1:40,79 λεπτά, χρόνος που είναι ολόκληρα 5,0 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον αντίστοιχο της Ferrari 488 Pista. Στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται με 1:46,00 λεπτά η Porsche 911 GT3 RS και πάλι με τον Gebhard πίσω από το τιμόνι της, ενώ ακολουθούν οι Chevrolet Corvette ZR1, Lamborghini Aventador SVJ και Radical RXC Turbo.

Η Senna ανήκει στην κορυφαία σειρά Ultimate Series της McLaren και ο V8 της των 4,0 lt με τα διπλά turbo αποδίδει 800 PS και 800 Nm, τα οποία της εξασφαλίζουν καταπληκτικές επιδόσεις. Και αυτό γιατί το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 δεύτερα και το 0-200 km/h σε 6,8 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 335 km/h.