H... «μελισσούλα» της Suzuki μπαίνει στην παραγωγή


Ένα άκρως νεανικό αυτοκίνητο παρουσίασε η Suzuki για την Ιαπωνική αγορά, με την ονομασία X-Bee, το οποίο συνδυάζει τεράστιους χώρους για το μέγεθός του και τις ικανότητες ενός SUV (έχει και τετρακίνηση!). 

  • 26/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SUZUKI

Παρουσιάστηκε πριν αρκετούς μήνες στην έκθεση του Τοκιο και είχε συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον, ιδίως από το κοινό της Ιαπωνίας που αρέσκεται σε τέτοιου είδους σχήματα. Και τελικά η Suzuki αποφασίζει να βγάλει στην παραγωγή το X-Bee (προφέρεται Cross-Bee) έχοντας ως στόχο ένα νεανικό κοινό με ανάγκες σε χώρους και αρκετές ανησυχίες ως προς το στιλ του αυτοκινήτου τους.

Το μικρό χαριτωμένο mini βασίζεται στο δάπεδο και τα μηχανικά μέρη ενός van που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία, με την ονομασία Hustler, και σύμφωνα με την εταιρία συνδυάζει τον χώρο ενός wagon με την χαρά στην οδήγηση ενός SUV. 

Θα παρουσιαστεί μόνο στην Ιαπωνική αγορά -προς το παρόν, αργότερα κανείς δεν ξέρει- με υβριδικό σύστημα κίνησης,, και κινητήρα τον γνωστό των 1.000 κ.εκ. με turbo και εξατάχυτο κιβώτιο αυτόματο, ενώ η κίνηση θα μπορεί να μεταδίδεται είτε στους τέσσερις είτε στους δύο τροχούς. 

Υπάρχουν δύο επίπεδα εξοπλισμου, με το φθηνότερο να ξεκινά γύρω στα 15.000 ευρώ, και την πιο ακριβή κοντά στα 18.000 ευρώ, η οποία μάλιστα θα είναι και τετρακίνητο. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα πολύ χαριτωμένο αυτοκίνητο που σίγουρα θα μπορούσε να είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση από την άκρως δυναμική τον τελευταίο καιρό Suzuki και σε αγορές εκτός Ιαπωνίας.