Η Mercedes-AMG EQS 53 της Brabus υπόσχεται αυξημένη αυτονομία (photos)


Η νέα Mercedes-AMG EQS 53 δέχεται την περιποίηση της Brabus, που δεν εστιάζει στις επιδόσεις αλλά στην αυτονομία.

  • ΦΩΤΟ: BRABUS
  • 11/5/2023

Η νέα Mercedes-AMG EQS 53 κυκλοφορεί και αποτελεί μία από τις επιλογές στα ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων, καθώς αποδίδει 658 PS, καθιστώντας ένα από τα πιο ισχυρά οικογενειακά σεντάν στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Το κόστος είναι επίσης υψηλό, αλλά με τη Brabus το πράγμα «ξεφεύγει». Ο περίφημος βελτιωτικός οίκος είναι γνωστός για την αύξηση της ιπποδύναμης των αυτοκινήτων που αναλαμβάνει, όμως στην περίπτωση της EQS 53 εστίασε στη βελτίωση της αυτονομίας του οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Brabus τοποθέτησε νέα αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα (ώστε το βάρος να μείνει χαμηλά), όπως είναι ένα νέο εμπρός splitter που βελτιώνει τον χειρισμό του εμπρός άξονα στις υψηλές ταχύτητες, ενώ πίσω προστέθηκε ένας διαχύτης και ένα μικρό spoiler.

Μαζί με τις νέες ζάντες 22 ιντσών, όλες οι αλλαγές μειώνουν τον συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 7,2%. Ως εκ τούτου, η αυτονομία του μοντέλου αυξάνεται κατά 7% στις ταχύτητες από τα 100 ως 140 km/h.

Συνολικά, η αυτονομία της EQS 53 μπορεί να φτάσει πια ως και τα 482 χιλιόμετρα, χωρίς καμία αλλαγή στις μπαταρίες ή τους ηλεκτροκινητήρες.

Όσο για το κόστος, η EQS 53 της Brabus κοστίζει 251.654 προ φόρων στη Γερμανία.