Η Mercedes-AMG GLB 35 έχει 7 θέσεις και 306 PS


Η γερμανική εταιρία έχει πάρει… φωτιά αφού λίγο μετά την GLE Coupe παρουσιάζει μια ακόμη hot έκδοση ενός SUV της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/8/2019

Αυτή τη φορά της GLB, την οποία περιμένουμε στην ελληνική αγορά προς τα τέλη του χρόνου. Νωρίτερα το Σεπτέμβριο η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει την ισχυρότερη -προς το παρόν- έκδοση GLB 35 η οποία έχει κάτω από το καπό της έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo βενζίνης με ισχύ στα 306 PS και ροπή στα 400 Nm.

Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις που περνά την ροπή στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος μετάδοσης AMG Performance 4MATIC. Από πλευράς επιδόσεων η Mercedes-AMG ανακοινώνει ένα 0-100 km/h σε 5,2 sec με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Σε σχέση με τις μικρότερες σε ισχύ εκδόσεις της GLB η συγκεκριμένη έχει αναβαθμίσεις στην σπορ κα πιο σφιχτή ανάρτηση για μικρότερες κλίσεις , στα φρένα μεγαλύτερης αντοχής με ασημένιες δαγκάνες και μαύρα AMG (δίσκοι 350 mm μπροστά, 330 mm πίσω), στην πιο μαζεμένη σχέση της κρεμαγέρας κ.α.

Εξωτερική η GLB 35 ξεχωρίζει από την γνωστή εμφάνιση αλά AMG που περιλαμβάνει το πακέτο εξοπλισμού AMG Line και την μάσκα Panamericana. Επίσης, υπάρχουν μπροστινά splitter, πίσω διαχύτης, διπλές απολήξεις, πίσω διακριτική αεροτομή, ζάντες 19’’-21’’ κ.α. Ο διάκοσμος είναι ανάλογος AMG ύφους με πολύ δέρμα, κόκκινες ραφές, σπορ καθίσματα, MBUX με πληροφορίες AMG Performance κ.α.

Σχετικά με την οδηγησιμότητα του αυτοκινήτου υπάρχουν πέντε διαφορετική προφίλ παραμετροποίησης (τα Slippery, Comfort, Sport, Sport και Individual). H GLB 35 είναι το πρώτο μοντέλο με επταθέσια διάταξη που φορά τα σήματα AMG.