H Mercedes-AMG GT Black Series συνέτριψε το ρεκόρ στο Nurburgring (video)


To γερμανικό supercar έσπασε το ρεκόρ της Lamborghini και είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES-AMG
  • 18/11/2020

Η μεγαλύτερη αρένα του κόσμου και η υπέρτατη πρόκληση για κάθε μοντέλο επιδόσεων δεν είναι άλλη από την πίστα του Nurburgring με τα 20,6 km σε μήκος. Εκεί και από τον Ιούλιο του 2018 το ρεκόρ κρατούσε η Lamborghini Aventador SVJ που με την βοήθεια του ενεργητικού της αεροδυναμικού πακέτου είχε σημειώσει μια επίδοση στα 6:44,97.

Και τώρα έρχεται η Mercedes-AMG με την GT Black Series για να ανακοινώσει έναν χαμηλότερο χρόνο στα 6:43,616 (δίχως την ευθεία στο σημείο T16, μαζί με αυτή πάει στα 20,83 km με χρόνο 6:48,047). Μία επίδοση που αυτόματα αναδεικνύει το γερμανικό supercar ως το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση. Πίσω από το τιμόνι ήταν ο Maro Engel, επαγγελματίας οδηγός που συμμετέχει στο πρωτάθλημα του GT3.

Για να πετύχει το ρεκόρ η AMG GT Black των 730 PS άλλαξε η θέση ορισμένων αεροδυναμικών στοιχείων, όπως το μπροστινό splitter που μπήκε στην θέση Race. Επίσης, η θέση της πίσω πτέρυγας μπήκε στη μεσαία θέση, τα ελατήρια χαμήλωσαν κατά μερικά 5 mm πίσω και κατά 3 mm μπροστά, ενώ άλλαξαν κατά 3 μοίρες και οι γωνίες κάμπερ. Τα αμορτισέρ είχαν την πιο σφιχτή ρύθμιση και τα λάστιχα ήταν Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ρεκόρ.