Η Mercedes-Benz 300SL Gullwing σε ένα μαγικό CGI (βίντεο)


Ερχόμενο από το πουθενά, χωρίς να το ζητήσει κανείς. Και όμως, αυτό το βίντεο κατάφερε να μας φτιάξει τη μέρα. Ελπίζουμε και τη δική σας!

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 30/12/2020

Για τη W198, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ή, καλύτερα, δεν ξέρουμε τι να πρωτοπούμε… Η κατά κόσμο 300 SL, η Gullwing του 1954, αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα 10 σημαντικότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, και πιθανά το μεγαλύτερο αστέρι στη γκάμα της Mercedes-Benz. Πολλοί τη θεωρούν ως το πιο όμορφο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, αν και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.

Στα σίγουρα είναι το πιο όμορφο αυτοκίνητο που βλέπουμε να κατασκευάζεται με αυτό τον τρόπο. Και το τι εννοούμε, θα το ανακαλύψετε με το που θα πατήσετε το play, στο βίντεο που ακολουθεί. Ένας 3D artist/ filmmaker, ονόματι Briktop, δημιούργησε ένα νέο κανάλι στο youtube, το οποίο έχει αυτή τη στιγμή ένα μόλις βίντεο, 19 συνδρομητές και χίλιες προβολές.

Σε κάτι λιγότερο από 2 λεπτά CGI, βλέπουμε αρχικά ένα ελαστικό να τρέχει στην έρημο. Αυτό αρχίζει να «χτίζεται», να προστίθενται αναρτήσεις, πλαίσια και, τελικά, ένα gullwing αμάξωμα να πετάει στον ουρανό και να έρχεται να φωλιάζει επάνω σε αυτό. Ο άνθρωπος (ή η ομάδα) που βρίσκεται πίσω από αυτό, έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Ένα μικρό έργο τέχνης, που δένει το 3D με τη μηχανολογία και με μία κλασική μηχανή οδήγησης. Ως εκ τούτου, κάνουμε εμείς το επόμενο subscribe και αναμένουμε για κάποιο νέο, ανάλογο βίντεο.