Η Mercedes-Benz G-Class με κινητήρα 2,0 λίτρων


Πρεμιέρα στην κινεζική αγορά έκανε η Mercedes-Benz G-Class με την κωδική ονομασία G350 και έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνη να κρύβεται κάτω από το καπό της.

  • 10/9/2020

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Mercedes-Benz είχε παρουσιάσει την επιβλητική σε διαστάσεις και προδιαγραφές CLS με έναν κινητήρα από την βάση της γκάμας της χωρητικότητας μόλις 1,5 λίτρου.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς η γερμανική φίρμα καθιστά προσιτό το όνειρο της απόκτησης μιας G-Class στην κινεζική  αγορά. Αυτή τη φορά βέβαια έχουμε να κάνουμε με έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος με τη συμβολή ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων αποδίδει 258 ίππους και 370 Nm ροπής.

Το τετρακύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων  και φυσικά με το γνώριμο σύστημα τετρακίνησης που χαρίζει στο γερμανικό offroader  εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Σύμφωνα με τη γερμανική  φίρμα, η δίλιτρη G-Class επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τα 190 χλμ./ώρα.

Όλα καλά μέχρι εδώ, καθώς η συγκεκριμένη G-Class δείχνει να διατηρεί στο ακέραιο τις ικανότητές αλλά και την αίγλη της, δείχνοντας ότι θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει με το ίδιο setup και εκτός κινεζικών συνόρων.

Τα άσχημα νέα έρχονται μαζί με το ταμπελάκι της τιμής, καθώς για να αποκτήσει κανείς τη δίλιτρη Mercedes-Benz G-Class στη μακρινή Κίνα θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 208.000 δολαρίων, όταν με τα ίδια χρήματα σε άλλες γωνιές του πλανήτη μπορείς να προσθέσεις στη συλλογή σου την κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου με τα διακριτικά της AMG.