Η Mercedes-Benz G-Class «μπαίνει» στην πρίζα


Φήμες λένε πως η Mercedes-Benz έχει ξεκινήσει να εξελίσσει την ηλεκτρική έκδοση της G-Class και μάλιστα φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» ήδη και το όνομά της.

  • 6/4/2021

Μετά την Mercedes-Benz EQC, EQS και EQE, η γερμανική εταιρεία, σκοπεύει όπως όλα δείχνουν, να κατασκευάσει και την ηλεκτρική εκδοχή της G-Class, που πιθανότατα να ονομάζεται «EQG 580» και «EQG 560».

 Επίσημα, αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, οι πιο ειδικοί αναφέρουν πως έχει ήδη αρχίσει να εξελίσσεται και μάλλον θα έχει τις ίδιες προδιαγραφές με την επερχόμενη EQS.

Αυτό σημαίνει πως η νέα Mercedes-Benz EQG 580, κατά πάσα περίπτωση, θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, ώστε η κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

 Η έκδοση «580» της νέας EQS θα αποδίδει 523 ίππους και 828 Nm ροπής, έτσι τα ίδια νούμερα λογικά αναμένονται και για την EQG 580.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αμιγώς ηλεκτρική G-Class θα χρησιμοποιεί τρία διαφορικά συνολικά.

Όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν το πλαίσιο θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη μορφή του πατώματος του υπάρχοντος μοντέλου ή πρόκειται να δημιουργηθεί ένα εντελώς καινούριο από λευκό χαρτί.

Ότι και να γίνει τελικά, φανταζόμαστε πως θα κοιτάει στα μάτια το πολυαναμενόμενο αμιγώς ηλεκτρικό GMC Hummer EV, ενώ μερικοί είναι σίγουροι από τώρα, πως θα είναι οπωσδήποτε ικανότερο του σημερινού συμβατικού G-Class.

Αν και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ola Kallenius παραδέχεται πως η ηλεκτρική αυτή έκδοση ήταν αναπόφευκτη, δεν έχει δηλώσει πότε να περιμένουμε το λανσάρισμά της.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.