Η Μercedes-Benz ξεκινά κατασκευή μοντέλων AMG για την Κίνα


Μέχρι τώρα όλες οι ΑΜG κατασκευάζονταν στην Γερμανία, κάτι όμως που σύντομα θα αλλάξει για την τεράστια αγορά της Κίνας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/4/2019

Παρά το μικρό "φρενάρισμα" που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η αγορά αυτοκινήτου στην Κίνα, τα μεγέθη είναι τεράστια και όπως όλα δείχνουν υπάρχει και διαφοροποίηση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των οχημάτων που αγοράζονται. Για παράδειγμα τα μοντέλα ΑΜG της Mercedes έχουν πλέον μεγάλη πέραση στην χώρα, κυρίως για λόγους πρεστίζ όσων αγοράζουν ακριβά μοντέλα της εταιρίας.

Η άφιξη της A35 με μακρύ μεταξόνιο ειδικά για την αγορά της Κίνας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παραγωγή για πρώτη φορά μιας AMG και εκτός Γερμανίας. Ο Dieter Zetsche δήλωσε ότι είχε συζητήσεις με την LSH, τον μεγαλύτερο dealer της εταιρίας στην Κίνα, από τις οποίες προέκυψε ότι οι δυνατότητες για αύξηση των πωλήσεων των AMG είναι πολύ μεγάλες.

 H συγκεκριμένη εταιρία έχει το 30% των πωλήσεων της Mercedes στην Κίνα και έχει ήδη ανοίξει ένα υποκατάστημα στο Πεκίνο αποκλειστικά για AMG ενώ ετοιμάζει και ένα δεύτερο για την Σαγκάη. Η A35L 4Matic θα παράγεται στην Κίνα σε συνεργασία με την τοπική ΒΑΙC, και πέρα από το αυξημένο κατά 60 χιλιοστά μεταξόνιο, όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη θα είναι ίδια με την ευρωπαϊκή A35.

O κινητήρας θα εισάγεται από την Ευρώπη κάτι που επιβεβαιώνει ότι η Mercedes δεν θα επεκτείνει την παραγωγή άλλων AMG και εκτός Γερμανίας. Πάντως για την προώθηση του εν λόγω μοντέλου ετοιμάζει ένα ειδικό κέντρο εκπαίδευσης στην πίστα Zhejian στην πόλη Shaoxing, όπου οι ιδιοκτήτες των μοντέλων AMG θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάζουν στο όριο τα αυτοκίνητά τους.