Η Mercedes EQC έχει την ειδική έκδοση 1886


H σπέσιαλ έκδοση του ηλεκτρικού SUV της είναι η απόδειξη πως η Mercedes πιστεύει πως η ηλεκτροκίνηση θα αλλάξει τα τρέχοντα δεδομένα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/4/2019

Μπορεί η διάθεση της ηλεκτρικής EQC να μην έχει ξεκινήσει αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Mercedes να παρουσιάσει στην έκθεση της Νέας Υόρκης μια ειδική της έκδοση, με την ονομασία 1886. Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονιάς δεν είναι φυσικά τυχαία, μιας και πριν από 132 και κάτι χρόνια, στις 29 Ιανουαρίου του 1886 ο Carl Benz είχε καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα «όχημα με κινητήρα βενζίνης», ενώ τον Ιούλιο του 1886 εμφανίστηκε το πρώτο τρίκυκλο αυτοκίνητο. Το οποίο άλλαξε τα δεδομένα της μετακίνησης.

Η Mercedes πιστεύει πως και τώρα, με την ανάπτυξη και καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης, θα αλλάξουν εκ νέου τα δεδομένα και αυτός είναι και ο λόγος που η ειδική έκδοση της EQC, του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου, ονομάζεται 1886.

Η EQC 1886 θα έχει παραγωγή περιορισμένου ύψους, θα είναι διαθέσιμη μόνο σε ασημένιο χρώμα, το οποίο θα συνδυάζεται με μαύρη μάσκα. Μαύρες με λευκές λεπτομέρειες θα είναι και οι ζάντες των 20 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν καινούργιας σχεδίασης καθίσματα.

Φυσικό όπως και στο αμάξωμα έτσι και εδώ δεν λείπουν, σε διάφορα σημεία, τα λογότυπα «1886». Στα ιδιαίτερα στοιχεία εξοπλισμού της EQC 1886 περιλαμβάνεται και ένα high end ηχοσύστημα της Burmester.