Η Mercedes ετοιμάζει μακριά έκδοση της X-Class


Με μερικά επιπλέον εκατοστά στην καρότσα το ημιφορτηγό της Mercedes αναμένεται να γίνει πιο ελκυστικό για τους επαγγελματίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/1/2020

Η X-Class μπορεί να μην έχει αποδειχθεί η εμπορική επιτυχία που ενδεχόμενα περίμενε η Mercedes αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η γερμανική εταιρεία δεν θα επιμείνει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Έτσι λοιπόν εξελίσσει μια καινούργια έκδοση του pick up της, η οποία από ότι φαίνεται από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βρίσκεται στην τελική φάση.

Κι αυτό γιατί το καμουφλάζ είναι πλέον ελάχιστο, ενώ η ειδοποιός της διαφορά σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο και βέβαια ο λόγος ύπαρξής της είναι η επιμηκυμένη καρότσα της. Η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα, που παίζει το ρόλο της όταν πρόκειται για επαγγελματική χρήση.

Η επιμηκυμένη έκδοση είναι βέβαιο πως θα συνδυάζεται, σε ότι αφορά τους κινητήρες, με τα κορυφαία σύνολα της γκάμας. Ο ένας είναι ο diesel V6 των 3.000 cc ο οποίος αποδίδει 258 PS και 550 Nm και συνδυάζεται στάνταρ τόσο με το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων όσο και με την τετρακίνηση, ενώ ο άλλος είναι ο τετρακύλινδρος 2,3 lt με 190 PS.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η επιμήκυνση συνδυάζεται και με κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση, τουλάχιστον την πίσω και κατά πάσα πιθανότητα η X-Class δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση. Η πρεμιέρα της επιμηκυμένης S-Class αναμένεται να γίνει το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.