Η Mercedes G63 AMG 6Χ6 By Brabus είναι και σαν μεταχειρισμένη πανάκριβη


Η πιο ιδιαίτερη G-Class της πρώτης γενιάς είναι η εξάτροχη, η οποία είναι αδύνατο να περάσει από κάπου απαρατήρητη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/6/2020

Όταν η εξάτροχη Mercedes G63 AMG 6×6 είχε κάνει την εμφάνισή της πριν από 7 ολόκληρα χρόνια, πιο συγκεκριμένα το 2013, ο κόσμος του αυτοκινήτου είχε μείνει έκπληκτος μπροστά σε αυτήν την επίδειξη τεχνολογίας αλλά και υπερβολής.

Η τριαξονική Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 κατασκευαζόταν στην Αυστρία από την Magna- Steyr αλλά όχι στις βασικές εγκαταστάσεις της τελευταίας. Συνολικά οι Αυστριακοί κατασκεύασαν 100 εξάτροχες G-Class της πρώτης γενιάς, ενώ από αυτές είναι άγνωστο πόσες κατέληξαν στα χέρια βελτιωτών όπως η Brabus.

Κατά πάσα πιθανότητα ο αριθμός τους είναι μικρός, οπότε αυτοκίνητα σαν την Mercedes G63 AMG 6×6 By Brabus είναι εξαιρετικά σπάνια. Και εξαιρετικά ακριβά και έως μεταχειρισμένα.

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας διαθέτει το πλήρες κιτ της γερμανικής εταιρείας βελτιώσεων με διαφορετικά σκαλοπάτια, άλλη εξάτμιση, διαφορετικούς προφυλακτήρες και μάσκα, καπό από ανθρακόνημα και LED φώτα ημέρας.

Παράλληλα και ο κινητήρας, ο V8 με τα δύο turbo των 5.500 cc έχει ανέβει, με τη βοήθεια ενός κιτ βελτίωσης, από τα 536 στα 700 PS.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, με πολύ δέρμα σε ταμπλό, καθίσματα και κονσόλα και αλκαντάρα σε ουρανό και αλεξήλια, ενώ τα μόλις 12.700 km στο κοντέρ του έχουν εκτοξεύσει στην τιμή του στις 958.881 ευρώ.