H Mercedes και η Infiniti δεν θα συνεργαστούν για ένα premium «μικρό»


Οριστικό τέλος στα πλάνα της από κοινού εξέλιξης ενός μικρού μοντέλου πολυτελείας από τους δύο κατασκευαστές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/7/2018

Το 2010 ο τότε όμιλος Renault Nissan και η Daimler είχαν υπογράψει ένα σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλάμβανε την από κοινού εξέλιξη ενός μικρού μοντέλου πολυτελείας από τις Infiniti και Mercedes.

Τώρα, οχτώ ολόκληρα χρόνια μετά, το πλάνο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της έκδοσης Nikkan Kogyo εγκαταλείφθηκε οριστικά. Ο ένας λόγος για την απόφαση αυτή είναι η συνεχώς μειούμενη ζήτηση για κλασικά superimini και η αντίστοιχη αύξηση της δημοτικότητας των SUV, ενώ ο δεύτερος η ρευστή κατάσταση σε σχέση με την επιβολή φόρων από την πλευρά των ΗΠΑ.

Και αυτό γιατί ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου στην πόλη Aguascalientes στο Μεξικό. Σε ένα εργοστάσιο που ανήκει εξ ημισείας στους δύο ομίλους και στο οποίο κατασκευάζεται ήδη το QX50 της Infiniti καθώς και η νέα γενιά των προσθιοκίνητων μοντέλων της Mercedes.

Το ναυάγιο αυτής της συνεργασίας πάντως δεν θα επηρεάσει το όλο σχήμα συνεργειών μεταξύ των δύο ομίλων, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Infiniti Trecvor Hale. Σύμφωνα με τος συμφωνίες που έχουν υπογραφεί η Nissan κατέχει ένα ποσοστό 1,55% της Daimler και η Daimler ένα 3,1% της Nissan, ενώ αντίστοιχα είναι τα ποσοστά της Renault στη Daimler και της Daimler στη Renault.