Η Mercedes μειώνει ξανά την παραγωγή στο εργοστάσιο του Sindelfingen


Η Mercedes κάνει νέες μειώσεις στην παραγωγή του βασικού εργοστασίου της στην Γερμανία με υπαίτιο τις ελλείψεις ανταλλακτικών από την Ουκρανία.

  • 31/3/2022

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι τα γερμανικά εργοστάσιά του λειτουργούν, παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε να κάνει κάποιες προσαρμογές στο εργοστάσιό της στο Sindelfingen, λόγω διακοπής της αλυσίδας εφοδιασμού που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η μονάδα του Sindelfingen, η οποία κατασκευάζει τα κορυφαία σεντάν της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την S-Class και την EQS, μαζί με την E-Class, συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις ελλείψεις ανταλλακτικών, δήλωσε εκπρόσωπος της Mercedes.

Η Mercedes δήλωσε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τους προμηθευτές της «προκειμένου να εργαστούν εντατικά για να βρουν λύσεις για την ασφάλεια των αλυσίδων εφοδιασμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αυτό ίσως περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση των όγκων παραγωγής σε άλλες τοποθεσίες των προμηθευτών τους.

«Η κατάσταση επανεκτιμάται σε καθημερινή βάση», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η υψηλή ευελιξία των εργοστασίων θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διακοπή λειτουργίας τους».

Μέχρι στιγμής, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ξεπεράσει σχετικά ομαλά τα σημεία συμφόρησης για τις καλωδιώσεις και άλλα εξαρτήματα. Τα γερμανικά εργοστάσιά της στο Rastatt και στη Βρέμη λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό χωρίς προβλήματα αυτήν την εβδομάδα.

Όπως οι ανταγωνιστές της, BMW και Volkswagen, η Mercedes προμηθεύεται κυρίως ιμάντες καλωδίων από προμηθευτές στα εργοστάσια της Ουκρανίας, όπως τη Leoni. Η Leoni απασχολεί περίπου 7.000 άτομα σε δύο παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ο προμηθευτής έχει εντείνει την παραγωγή ιμάντων καλωδίων στα δύο εργοστάσιά του στην Ουκρανία με τους εργαζόμενους να λειτουργούν υπό μια νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τον κίνδυνο επιθέσεων με πυραύλους.