Η Mercedes παρουσιάζει το Project Maybach concept


Με την αποκάλυψη ενός δυναμικού ηλεκτρικού SUV concept car, o Γερμανός κατασκευαστής τιμά τη μνήμη του σχεδιαστή Virgil Abloh που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών.

  • 2/12/2021

Λίγες μέρες μετά την είδηση του θανάτου του Αμερικανού designer Virgil Abloh, η Mercedes-Benz θέλησε να τιμήσει την μνήμη του παρουσιάζοντας στο κοινό το Project Maybach concept. Ο Abloh, ιδρυτής του Οίκου μόδας Off-White και art director του Louis Vuitton, είχε συνεργαστεί την περασμένη χρονιά με την γερμανική εταιρία παρουσιάζοντας το Project Geländewagen που βασίστηκε πάνω στην G-Class.

Όσον αφορά το Project Maybach πρόκειται για ένα ηλεκτρικό off-road Coupe SUV το οποίο προέκυψε μέσα από την συνεργασία του επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes Gorden Wagener και του εκλιπόντα designer. Σχεδιαστικά, παρόλο που εντοπίζονται στοιχεία που θυμίζουν αρκετά το concept Mercedes-Maybach 6, η εταιρία ξεκαθάρισε πως το μήκους 6 μέτρων concept car δημιουργήθηκε... εκ του μηδενός.

Με μία πρώτη ματιά τα σημεία που τραβάνε τα βλέμματα είναι τα θηριώδη ελαστικά και το roll bar που διατρέχει όλο το μήκος της καμπίνας, κάνοντας ξεκάθαρη την off-road κατεύθυνση. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζουν τα εντυπωσιακά κυκλικά φωτιστικά σώματα και οι χρωμιωμένες κάθετες γρίλιες της μάσκας, ενώ τόσο στο προφυλακτήρα όσο και στην οροφή έχουν τοποθετηθεί επιπλέον προβολείς, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό φωτιστικό σύνολο. Την ίδια στιγμή κάτω από την διάφανη οροφή έχουν τοποθετηθεί κυψέλες συλλογής ηλιακής ενέργειας (panels) που βοηθούν την αυτονομία του ηλεκτροκίνητου Project Maybach να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Σύμφωνα με την Mercedes είναι άγνωστο επί της παρούσης αν το Project Maybach βρει τον δρόμο προς της παραγωγή. Από την άλλη, είναι αρκετά πιθανό πολλά από τα στοιχεία του να ενσωματωθούν σε μελλοντικά οχήματα της φίρμας.