Η Mercedes θα εξελίσσει νέους βενζινοκινητήρες με την Geely!


H συμπαραγωγή της νέας γενιάς τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης θα ξεκινήσει σε τέσσερα χρόνια και θα γίνεται στην Κίνα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES
  • 20/11/2020

Αν δεν το γνωρίζεται η H Geely είναι η γνωστή κινεζική εταιρία στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων οι Volvo και Lotus. Επίσης, η Geely Holdings είναι ένας από τους μεγαλομέτοχους της Daimler (με ποσοστό 9,7%) και ταυτόχρονα έχει αποκτήσει το 50% της Smart.

Επόμενο είναι, λοιπόν, η συνεργασία της Geely με την Mercedes να διευρυνθεί σε επίπεδο παραγωγής κατασκευάζοντας τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες για χρήση σε μελλοντικά υβριδικά μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν και από τις δύο εταιρίες.

Τα νέας γενιάς μοτέρ θα κατασκευάζονται από το 2024 σε εργοστάσιο που θα βρίσκεται στην Κίνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt. Ωστόσο, υπάρχουν και αναφορές πως οι νέοι βενζινοκινητήρες θα κατασκευάζονται και σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αυτά τα μοτέρ δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο από τη Mercedes και την Geely, αλλά και τις θυγατρικές της τελευταίας όπως είναι οι Volvo, Lynk&Co, Proton και ίσως η Lotus.

Όπως είναι λογικό η Mercedes αναμένεται να τερματίσει μέσα στα επόμενα χρόνια την συνεργασία της με την Renault από την οποία προμηθεύεται τα μοτέρ των 1.300 cc. Ήδη είναι γνωστό πως σταματά η συνεργασία και στον 1.500άρη diesel, αρχικά στα επιβατικά. Τέλος, να πούμε πως στα πλάνα της Smart υπάρχει μέχρι και η παραγωγή ενός νέου crossover.