H Mercedes θα παρουσιάσει στο Los Angeles την AMG GT R Pro


Με πιο αγωνιστικό DNA η κορυφαία, περιορισμένης παραγωγής AMG GT R Pro αναμένεται να έχει περί τα 600 PS. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/11/2018

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που θα υπάρχουν στο περίπτερο της Mercedes στην έκθεση του Los Angeles θα υπάρχει και η AMG GT R Pro. Η περιορισμένης παραγωγής ειδική έκδοση της πιο γρήγορης εκδοχής του super car της γερμανικής εταιρείας, η οποία προσανατολίζεται ακόμα περισσότερο προς τις πίστες από ότι στους δημόσιους δρόμους.

Μάλιστα η καινούργια Mercedes-AMG GT R Pro, την οποία έχει προαναγγείλει ο επικεφαλής της AMG Tobias Moers, θα διαθέτει κάποιες μετατροπές οι οποίες θα προέρχονται από την εμπειρία που έχουν συλλέξει οι μηχανικοί της μάρκας από τα αγωνιστικά AMG GT3 και AMG GT4.

Παράλληλα αναμένεται να έχει μικρότερο βάρος καθώς και μεγαλύτερη ισχύ, που θα φτάνει ή και θα ξεπερνά τα 600 PS, πάντα από τον V8 των 4.000 cc με τα δύο turbo. Φυσικά ο συνδυασμός λιγότερα κιλά περισσότερα άλογα θα επηρεάσει θετικά τις επιδόσεις.

H παρουσίαση της κορυφαίας αυτής εκδοχής θα συνδυαστεί και με μια ανανέωση ολόκληρης της γκάμας των GT, τόσο εντός όσο και εκτός. Αυτό θα γίνει προκειμένου να τονιστεί ακόμα πιο πολύ η στενή σχέση με το αντίστοιχο τετράθυρο κουπέ. Ταυτόχρονα η AMG θα παρουσιάσει στο LA και τα υβριδικά της μοντέλα με τον κωδικό 53.