Η Mercedes θα προχωρήσει σε περικοπή 1.100 θέσεων


Στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και περικοπής κόστους η γερμανική εταιρία θα προχωρήσει και σε πάγωμα των μισθών.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/11/2019

Κάτι το μπάσιμο στην ακριβή εποχή της ηλεκτροκίνησης, κάτι τα πρόστιμα και τα μη προγραμματισμένα κόστη σχετικά με παρατυπίες γύρω από την εκπομπή ντίζελ μοντέλων και η Mercedes-Benz βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Τόσο δύσκολη που μελετά την περικοπή 1.100 διοικητικών θέσεων και το πάγωμα 300.000 μισθολογίων στην Γερμανία.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η είδηση βασίζεται σε email που αποστέλλεται σε προσωπικό της εταιρίας από το εργατικό συμβούλιο. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την Handelsblatt όπως και από το πρακτορείο DPA.

Πάντως μέχρι στιγμής η Daimler δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση, η οποία αναμένεται να γίνει σύντομα από τον CEO της εταιρίας Ola Kallenius, προς τα μέσα της εβδομάδας στο Λονδίνο. Ο Kallenius θα ζητήσει από τους Γερμανούς εργαζόμενους να μην ζητήσουν αύξηση μισθών.

Και αυτό διότι η αυτοκινητοβιομηχανία δέχεται παγκόσμια πίεση από τις δαπανηρές ανακλήσεις και το τεράστιο πρόστιμο που επέβαλαν οι γερμανικές αρχές σχετικά με την παραποίηση εκπομπής ρύπων.

Ένα πρόστιμο που στο σύνολο του φτάνει τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ (αφορά πάνω από 3,1 εκατομμύρια μοντέλα) με πιο πρόσφατη την ανάκληση 60.000 μοντέλων GLK. Επιπλέον για πρώτη φορά στα τελευταία 10 χρόνια η Mercedes-Benz εμφανίζει στο δεύτερο τετράμηνο του έτους καθαρή ζημιά 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.