Η Mercedes X-Class τα καταφέρνει περίφημα στο τεστ ταράνδου


Η X-Class ολοκληρώνει το περιβόητο τεστ ταράνδου χωρίς κανένα θέμα ή παρατράγουδο και με ταχύτητα εισόδου 69 km/h.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/5/2018

To τεστ ταράνδου είναι πάντα μια δύσκολη διαδικασία, που δεν είναι ευθύς εξαρχής δεδομένο πως ένα αυτοκίνητο θα την ολοκληρώσει με άνεση. Ειδικά αν πρόκειται για SUV, μιας και σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα έχουν πιο ψηλό κέντρο βάρους ή για pickup. Για παράδειγμα το ιδιαίτερα δημοφιλές Toyota Hilux δεν το ολοκλήρωσε με επιτυχία, κάτι που έκανε η Mercedes Χ-Class, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του Km77 που ακολουθεί.

Η X-Class φαίνεται από τις λήψεις πως περνά χωρίς κανένα πρόβλημα από τη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα εισόδου τα 69 km/h. Τιμή καλή μεν, αλλά όχι κορυφαία, μιας και τα Ford Ranger και Mitsubishi L200 έχουν πετύχει στην ίδια διαδικασία 71 χλμ./ ώρα.

Το pickup της Mercedes που πρωταγωνιστεί στο βίντεο είναι η τετρακύλινδρη έκδοση με τα 163 ή 190 PS, ενώ λογικά δεν θα αντιμετωπίζει θέμα και η V6 των 3.000 cc και των 256 PS που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης. Ενδεχόμενα να υπάρχουν αποκλίσεις σε ότι αφορά την ταχύτητα εισόδου, μιας και ο πιο βαρύς V6 θα αλλάζει, έστω και για λίγο την κατανομή βάρους.

Η Mercedes X-Class, που βασίζεται στο πλαίσιο του Nissan Navara, ξεκινά στη χώρα μας από τις 28.650 ευρώ προ ΦΠΑ.