H Mέρκελ τα δίνει όλα για την ηλεκτροκίνηση


Μέσα στα επόμενα χρόνια θα δοθούν περισσότερα οικονομικά κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω των 40.000 ευρώ ενώ θα αυξηθεί και η τιμή της βενζίνης έτσι ώστε οι καταναλωτές να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/9/2019

Υπό την πίεση των οικολογικών οργανώσεων και τις όλο και πιο συχνές διαμαρτυρίες του κοινού (βλέπε ψηφοφόρων...), η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε πιο δραστικές λύσεις ώστε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην χώρα.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν υπό την κυρία Μέρκελ αφορούν αρχικά το αυτοκίνητο. Αρχίζοντας από το 2023 θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα οικονομικά κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάτω των 40.000 ευρώ.

Ενώ ως αντικίνητρο για την αγορά συμβατικού οχήματος θα αυξηθεί σταδιακά και η τιμή της βενζίνης και του diesel, σε πρώτη φάση από 3 λεπτά το λίτρο. 

To συνολικό πρόγραμμα των δράσεων της Γερμανίας κοστίζει 54 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει ακόμα την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και την βελτίωση των σπιτιών με διάφορους τρόπους έτσι ώστε να γίνουν λιγότερο ενεργοβόρα.