Η μία και μοναδική Lamborghini που χρειάστηκε 15 ημέρες για να βαφτεί! (video)


Η Lamborghini ντύνει... με τα καλά της την Huracan Sterrato Opera Unica και γιορτάζει την 60ή επέτειο από την ίδρυσή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 4/8/2023

Είναι γνωστό ότι η Lamborghini λατρεύει να δημιουργεί αυτοκίνητα που είναι μοναδικά στο είδος τους, είτε για τις υψηλές επιδόσεις τους, είτε για τον στον πρωτοποριακό κι ιδιαίτερο σχεδιασμό τους. Γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ντύνει την Huracan Sterrato, την έτοιμη για όλα έκδοση της Ηuracan, με μία ειδική εμφάνιση.

Πρόκειται για την Huracan Sterrato Opera Unica, την οποία έχει επιμεληθεί το τμήμα Ad Personam της εταιρείας, δηλαδή οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τα πιο εξατομικευμένα οχήματα που έχουν εξέλθει από την Sant'Agata Bolognese. Το φινίρισμα του εξωτερικού εμπνέεται από τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας της Σαρδηνίας και μοιάζει με τους κρυστάλλους που δημιουργούνται όταν παγώνει το νερό.

Η πρώτη στρώση βαφής είναι σε χρωματισμό Blu Amnis, με ψήγματα Blu Grifo και Blu Fedra να ζωγραφίζονται με το χέρι. Η διαδικασία διήρκησε 370 ώρες συνολικά, δηλαδή περίπου 15,5 ημέρες. Η Lamborghini έχει συνδυάσει το ιδιαίτερο μπλε αμάξωμα με μία μαύρη ματ οροφή και ποδιές, φτερά και πτερύγια στο ίδιο λουκ. Την ίδια φιλοσοφία ακολούθησε και όσον αφορά στους τροχούς αφού κι εκείνοι είναι μαύροι ματ.

Στο εσωτερικό έχει διακοσμηθεί με τα ίδια στοιχεία, με το ανθρακόνημα να έχει την τιμητική του, όπως και το δέρμα σε χρωματισμό Blu Delphinus στα καθίσματα, το ταμπλό και τις πόρτες. Το τιμόνι και το ταμπλό έχουν ντυθεί με έναν συνδυασμό αυτού του δέρματος και υφάσματος alcantara.

Η Huracan Sterrato Opera Unica θα είναι διαθέσιμη ως μια (και μοναδική) από τις 1.499 μονάδες της Sterrato που δημιουργήθηκαν, όπως υποδεικνύει κι η ειδική πλάκα που έχει τοποθετηθεί στην καμπίνα.

Δείτε την Huracan Sterrato Opera Unica να παίρνει σάρκα και οστά: