H μικρή Rolls Royce, η Ghost, θα αλλάξει σε δύο χρόνια


Η κορυφαία Phantom θα λειτουργήσει ως πρότυπο, οπτικό και τεχνολογικό, για τη δεύτερη γενιά της Ghost.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/3/2019

Το επόμενο βήμα της Rolls Royce στη στρατηγική των μοντέλων της θα είναι η αντικατάσταση της εισαγωγικής λιμουζίνας της, αν βέβαια μια Rolls Royce μπορεί να χαρακτηρισθεί εισαγωγική, της Ghost. Η δεύτερη κατά σειρά γενιά της αναμένεται να παρουσιαστεί σε δύο χρόνια από τώρα, το 2021 και ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές της στο δρόμο. Πιο συγκεκριμένα και λόγω εποχής στο βορρά της Ευρώπης με τις χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Η βάση της νέας Ghost θα είναι το νέο μεταβλητό πλαίσιο που χρησιμοποιείται ήδη τόσο στην Phantom όσο και στο SUV της μάρκας, την Cullinan. Από αυτά θα προέρχεται και ο V12 των 6,75 lt με τα διπλά turbo, ενώ δεν πρέπει να αναμένεται κάποια υβριδική εκδοχή. Και αυτό γιατί η πρόθεση της εταιρείας είναι να περάσει στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, κίνηση ιδιαίτερα σημαντική για τη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Η νέα Ghost πάντως δεν θα προσαρμοστεί μόνοι τεχνολογικά στην Phantom αλλά και οπτικά, καθώς θα έχει πιο στενούς προβολείς και πιο τετραγωνισμένη μάσκα, ενώ θα αλλάξει και η κλίση της πίσω κολώνας προκειμένου η οροφή να είναι πιο στρογγυλεμένη. Αλλαγές θα γίνουν και στο εσωτερικό που θα είναι ακόμα πιο πολυτελές, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά της νέας Ghost θα είναι και η τετραδιεύθυνση.