Η Mini παραδίδει μαθήματα οδήγησης με… χειροκίνητο κιβώτιο


Με αφορμή την επαναφορά των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων στα μοντέλα της, η Mini διοργανώνει μία διδακτική ημερίδα για την εκμάθηση της οδήγησης με αυτά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MINI
  • 5/11/2022

Μπορεί να ακούγεται απλό, σύμφωνα με τη Mini όμως, δεν είναι. Η οδήγηση με χειροκίνητο κιβώτιοταχυτήτων απαιτεί έναν πιο ιδιαίτερο χειρισμό, τον οποίο η εταιρεία θέλει να μεταλαμπαδεύσει στους οδηγούς των μοντέλων της.

Από το ερχόμενο έτος, η Mini θα εξοπλίσει κάποια από τα μοντέλα της με χειροκίνητο κιβώτιοταχυτήτων. Μαζί με την επιστροφή του συγκεκριμένου τύπου συστήματος μετάδοσης, δημιουργήθηκε και η Mini Manual Driving School, η οποία θα κάνει αυτό που υπόσχεται ο τίτλος της: Θα διδάξει τους οδηγούς των αυτοκινήτων της πως να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύστημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η «διδακτέα ύλη» του προγράμματος «δίνει βάση στα συστήματα ελέγχου του οχήματος, την εύρεση του σημείου τριβής, την ομαλή εκκίνηση, στάση, επιτάχυνση και άλλα.» Φυσικά, μετά το τέλος των μαθημάτων, οι οδηγοί θα δοκιμαστούν σε μία χρονομετρημένη διαδρομή, προκειμένου να αξιολογηθεί το βάθος των γνώσεων που έλαβαν.

«Για πάνω από μία δεκαετία, οι καταναλωτές βαθμολογούν την Mini ως την πιο fun-to-drive εταιρεία στην Αμερική, γεγονός που μας έκανε να επαναφέρουμε το χειροκίνητο σύστημα μετάδοσης,» είπε ο Rah Mahtani, διοικητής του τμήματος marketing της Mini. «Τα μαθήματα δεν έχουν στόχο μόνο την πληροφόρηση, αλλά και αποτελούν πρόκληση, και μία πολύ διασκεδαστική εμπειρία για τη νέα γενιά οδηγών Mini, που θα θυμούνται για πάντα.»

Ο αριθμός των μαθητών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ούτε βέβαια και το κόστος των μαθημάτων, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Road & Track, το πρόγραμμα θα γίνει διαθέσιμο από τις αρχές του ερχόμενου έτους.