H Μini θα φτιάξει τελικά το John Cooper Works GP


Το κορυφαίο Mini με το κωδικό JCW θα έχει να επιδείξει, πέρα από πολύ καλές επιδόσεις και μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

  • 23/11/2018

Πριν από περίπου 15 μήνες η Mini είχε παρουσιάσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό πρωτότυπο, με τονισμένα φτερά και μια ιδιαίτερη πίσω αεροτομή, το οποίο ήταν σα να είχε δανειστεί πολλά στοιχεία από την i8. Το John Cooper Works GT, όπως είναι η πλήρης επωνυμία του -JCW GT εν συντομία- έμεινε μεν στα υπόψη των ιθυνόντων της βρετανικής εταιρείας του ομίλου της BMW αλλά πλέον υπάρχουν ενδείξεις πως θα προχωρήσει.

Προς την κατεύθυνση της κανονικής παραγωγής. Αυτό είναι κάτι που προέκυψε από τα προεόρτια της έκθεσης του Los Angeles, όπου η Mini θα παρουσιάσει κάποιες ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της, όχι όμως και το GT. Το βέβαιο είναι πως όταν με το καλό το JCW GT θα βρίσκεται στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της μάρκας δεν θα είναι προσιτό.

Κάθε άλλο, καθώς όχι μόνο θα είναι το κορυφαίο της σειράς αλλά και γιατί όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία του αμαξώματός του, που του εξασφαλίζουν την επιθυμητή ιδιαιτερότητα, είναι από ανθρακόνημα. Γεγονός που με τη σειρά του θα αυξήσει σημαντικά το τελικό κόστος. Ο κινητήρας θα είναι ο γνωστός turbo τετρακύλινδρος των 2.000 cc της μάρκας, ο οποίος για την περίσταση θα είναι στην κορυφαία εκδοχή του, η οποία θα προσεγγίζει τους 250 PS.