H Mitsubishi απομακρύνει τον Carlos Ghosn


Όπως ήταν αναμενόμενο και μετά το σκάνδαλο με την Nissan o Carlos Ghosn χάνει... μία ακόμη θέση εργασίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/11/2018

Η Mitsubishi ανακοίνωσε πρόσφατα πως απομακρύνει τον Carlos Ghosn από την θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας. Ο τωρινός CEO της ιαπωνικής εταιρίας αναλαμβάνει προσωρινός πρόεδρος ώσπου το διοικητικό συμβούλιο να αναδείξει τον αντικαταστάτη του Ghosn. «"Σοκαρίστηκα. Απλώς δεν μπορούσα να το πιστέψω », δήλωσε ο Masuko στους δημοσιογράφους σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Ghosn, στην Automotive News. «Δεν καταλαβαίνω γιατί».

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θα καταλάβει το γιατί. Σε αυτές τις θέσεις οι αμοιβές που μετριούνται με εκατομμύρια το χρόνο και πολυετή συμβόλαια με πληρωμένα τα περισσότερα έξοδα διαβίωσης ίσως να μην λένε κάτι σε όσα πρόσωπα τα απολαμβάνουν. Είναι θέμα απληστίας; Ακόμη περισσότερης εξουσίας; Ο χρόνος θα δείξει όταν ο Ghosn θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις πολύ σύντομα στις αρχές.

Υπενθυμίζεται πως o Ghosn είχε συλληφθεί στις 19 του μήνα στο Τόκιο, μαζί με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nissan Greg Kelly, με την κατηγορία απόκρυψης περί των 44 εκατομμύριων δολαρίων (μετοχές, μερίσματα, εκταμιεύσεις) από το 2011 έως το 2016. Επίσης φαίνεται πως η Nissan  κατέβαλε τεράστια ποσά για τις κατοικίες του Carlos Ghosn σε τέσσερις πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, δίχως να υπάρχει επιχειρηματική αιτιολόγηση.

Ο Carlos Ghosn, ως πρόεδρος και CEO των Renault-Nissan-Mitsubishi είχε τον χρόνο απολαβές που έφταναν περίπου τα $16,9 εκατομμύρια. Αναλυτικότερα, $8,4 εκατ. από την Renault, $6,5 εκατ. από την Nissan και $2 εκατ. από την Mitsubishi.