H Mitsubishi teas-άρει ένα νέο plug-in υβριδικό


Οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν ένα νέο concept car με SUV διαστάσεις και σχήμα στην επερχόμενη έκθεση του Τόκιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/9/2019

Στον απόηχο της έκθεσης της Φρανκφούρτης η απούσα Mitsubishi έδωσε το πρώτο teaser που θα παρουσιάσει στο Τόκιο και στην σχετική έκθεση που σηκώνει αυλαία στις 24 Οκτωβρίου. Η εικόνα που βλέπουμε αφορά στο εν λόγω πρωτότυπο SUV και είναι ομολογουμένως περίεργη σε ότι αφορά στην σχεδιαστική της σύλληψη με το γυάλινο κάλυμμα να πλαισιώνεται από τέσσερα στοιχεία που μοιάζουν με ανεμιστήρες.

Το ενδιαφέρον σε αυτό το πρωτότυπο μοντέλο θα έχει το νέας γενιάς υβριδικό plug-in σύστημα που θα δούμε στο Eclipse Cross αλλά και στα μικρότερα SUV που θα παρουσιαστούν αργότερα. Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε είναι πως θα υπάρχει τετρακίνηση.

Το τωρινό PHEV σύστημα αποτελείται από κινητήρα βενζίνης 2,4 lt με μπαταρία 13,8 kWh και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το Engelberg Tourer που είχε παρουσιαστεί στην Γενεύη ως το concept που θα αποτελέσει τον διάδοχο του Outlander είχε ένα αποδοτικότερο βενζινοκινητήρα ίδιας χωρητικότητας αλλά μεγαλύτερες μπαταρίες στις 20 kWh.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε προσεχώς, ενώ σε αυτά που γνωρίζουμε έως τώρα είναι πως το επόμενο ASΧ θα έχει και ηλεκτρική έκδοση.