Η μοναδική νόμιμη Pagani Zonda στις ΗΠΑ τίθεται σε δημοπρασία (photos)


H συγκεκριμένη Pagani Zonda F είναι η μόνη νόμιμη στις ΗΠΑ, και θα γίνει απόκτημα κάποιου τυχερού (και πολύ πλούσιου) ανθρώπου σύντομα.

  • ΦΩΤΟ: MILLER MOTORCARS
  • 10/5/2023

Η Pagani δεν διέθεσε ποτέ προς πώληση τη Zonda στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το πρώτο μοντέλο της ιταλικής μάρκας δεν μπορούσε να αγοραστεί και να χρησιμοποιηθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού - μέχρι τώρα.

Ο μόνος τρόπος για ένα αυτοκίνητο που δεν πωλείται στις ΗΠΑ να γίνει νόμιμο προς χρήση είναι να εισαχθεί και να πάρει άδεια κυκλοφορίας στη χώρα 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Αυτό το μοντέλο που πωλείται από τη Miller Motorcars, όμως, έλαβε μία ειδική εξαίρεση.

Η Zonda F μπήκε στη λίστα με τα αυτοκίνητα που είναι εκθεσιακά κομμάτι (Show or Display list). Αυτή η λίστα συντάσσεται από την Εθνική Αρχή Οδικής Ασφάλειας, και αποτελείται από οχήματα με ιστορική ή πολιτισμική αξία, που μπορούν έτσι να παρακάμψουν ορισμένους κανόνες ασφαλείας και νόμους γύρω από τους ρύπους που ισχύουν στις ΗΠΑ.

Όποιο όχημα εγγράφεται σε αυτή τη λίστα μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους, αλλά μόνο για 4023 χιλιόμετρα ανά έτος.

Σύμφωνα με τη Miller Motorcars, η εν λόγω Zonda F αποτελεί την 14η που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2007, και μόλις μία από τις 140 που παρήχθησαν μέσα σε μία 20ετία.

Για την ιστορία, η Zonda F διαθέτει ατμοσφαιρικό κινητήρα V12, χωρητικότητας 7,3L από την AMG, που αποδίδει 599 PS και 760 Nm ροπής, ενώ η συγκεκριμένη έχει καταγράψει 11.887 χιλιόμετρα.