Η μοναδική Pagani Huayra BC Roadster Supernova


Η Pagani δημιούργησε μία ξεχωριστή και μοναδική Pagani Huayra BC Roadster, κατόπιν παραγγελίας ενός Καναδού πελάτη της, και της έδωσε την ονομασία «Supernova».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/4/2021

Η Pagani παρουσίασε τη Huayra BC Roadster τον Ιούνιο του 2019 με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της να αποκτήσουν και την ανοιχτή εκδοχή τού coupι μοντέλου (Huayra BC) το οποίο πρωτοείδαμε το 2016.

Στόχος του κ. Horacio Pagani, του ιδρυτή της εταιρείας, ήταν να βρει τον τρόπο παρέχει σε περισσότερους κάποιο από τα δημιουργήματά του. Έτσι, με την Pagani Huayra BC Roadster, 40 άτομα ακόμα θα είχαν την ευκαιρία να το πράξουν, καθώς το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί μόνο σε ισάριθμες μονάδες.

Ένας από τους ενδιαφερόμενους είναι Καναδός και ζήτησε το αυτοκίνητό του να είναι πραγματικά μοναδικό αναφορικά με την επένδυση του εσωτερικού και τα αξεσουάρ που θα διαθέτει. Για τον λόγο αυτό συνεργάστηκε στενά με τους ανθρώπους της Pagani για να δημιουργήσει το αποκλειστικά δικό του και μοναδικό όχημα. 

Το αποτέλεσμα είναι η Pagani Huayra BC Roadster «Supernova», όπως ονομάστηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Η ονομασία («Supernova») τού δόθηκε λόγω του ιδιαίτερου χρώματος με το οποίο είναι βαμμένο το αμάξωμα, μια αστραφτερή απόχρωση σε ροζ χρυσό. Ωστόσο, αυτή δεν καλύπτει το ανθρακόνημα από το οποίο αποτελείται το αμάξωμα, αντιθέτως το αναδεικνύει.

Ειδικό για την περίσταση είναι και το χρώμα των τροχών, ένας ανοικτόχρωμος χάλκινος τόνος με επίστρωση διαμαντιού. Για το εσωτερικό, ο συγκεκριμένος πελάτης διάλεξε να έχει η Huayra BC Roadster «Supernova» του ανθρακόνημα στο ταμπλώ και στο τούνελ μετάδοσης και δέρμα και ύφασμα ταρτάν στα καθίσματα και στο εσωτερικό των θυρών.

To εν λόγω αυτοκίνητο δεν έχει κάποιες αλλαγές στον κινητήρα του ή τις επιδόσεις του, αναφορικά με την «απλή» (sic) Huayra BC Roadster. Θυμίζουμε ότι διαθέτει τον εξάλιτρο V12 που προέρχεται από την AMG και ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 813 PS και μέγιστη ροπή 1.050 Nm.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έγινε γνωστή η τιμή τής Huayra BC Roadster «Supernova». Προφανώς είναι πολύ μεγαλύτερη από τα τουλάχιστον 3.500.000 ευρώ που κοστίζει μία Huayra BC Roadster, αφού είναι ειδική παραγγελία.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.