H Morgan σχεδιάζει μεγάλη επιστροφή


Η βρετανική εταιρία με τις ιδιαίτερες ρετρό σε στιλ κατασκευές έχει ως στόχο να κάνει την υπέρβαση και να πάει ένα βήμα παραπέρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/10/2018

Και για να γίνει αυτό η Morgan έχει στα πλάνα της προγραμματίσει την παραγωγή ενός διθέσιου κουπέ μοντέλου και ενός roadster που θα περάσει την εταιρία σε μία νέα εποχή. Αυτό δεν σημαίνει πως η Morgan θα αποστασιοποιηθεί από την πολύ όμορφη ρετρό σχεδίαση που χαρακτηρίζει κάθε της μοντέλο. Τουναντίον θα συνεχιστεί αυτή η παράδοση αλλά εμποτισμένη με μία πιο μεταμοντέρνα αύρα ενώ τα αυτοκίνητα Morgan θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στο χέρι.

Προς το παρόν η Morgan αναζητά τον προμηθευτή από τον οποίο θα «δανείζεται» έναν πιο κόμπακτ εξακύλινδρο που να αποδίδει περίπου 350 άλογα και να συνδυάζεται με μηχανικό εξάρι ή αυτόματο κιβώτιο. Κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα μιας και υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές. Επιπρόσθετα θα υπάρχει και έκδοση με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και μηδενικούς ρύπους. Πάντα με την κίνηση πίσω.

Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να κάνουν πολύ υπομονή. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες τα διθέσια coupe και roadster μοντέλα της Morgan θα κάνουν την εμφάνιση τους σε μία πενταετία από σήμερα.