H Morgan teas-άρει το νέο της μοντέλο (video)


Τα τελευταία 50 χρόνια η βρετανική εταιρία έχει συνδέσει την πορεία της με τους V8 κινητήρες. Μία πορεία που πλέον ανήκει στο παρελθόν.

  • 19/12/2018

Στη νέα της εποχή η Morgan θα εγκαταλείψει τα V8 μηχανικά σύνολα και τα τιμά μέσω ενός βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν τα πιο εμβληματικά μοντέλα της μάρκας. Στο κλιπ πρωταγωνιστεί ο επικεφαλής δοκιμαστής οδηγός Keith Dalley για ένα τελικό τεστ κάπου στα Malvern Hills. O Dalley είναι ο άνθρωπος που δίνει την τελική έγκριση σε κάθε αλουμινένιο σασί Morgan V8 και παραδέχεται πως όσο καλή και αν είναι η αλλαγή ρότας της μάρκας θα του λείψουν τα οκτακύλινδρα μοτέρ.

Μέσα στο 2019 η Morgan θα λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα έχει νέα σχεδίαση αλουμινένιου πλαισίου με διπλάσια στρεπτική ακαμψία από τα προηγούμενα κορυφαία μοντέλα της μάρκας. Μάλιστα η εταιρία επισημαίνει πως το μηχανικό σύνολο δεν έχει ξαναμπεί σε κανένα άλλο Morgan και πιθανότατα θα πρόκειται για κάποιο V6 με ισχύ περίπου 350 άλογα.

Επίσης στα πλάνα της Morgan περιλαμβάνεται μετά το 2020 η παραγωγή ενός διθέσιου κουπέ μοντέλου και ενός roadster. Αυτό δεν σημαίνει πως η Morgan θα αποστασιοποιηθεί από την πολύ όμορφη ρετρό σχεδίαση που χαρακτηρίζει κάθε της μοντέλο. Επιπρόσθετα θα υπάρχει και έκδοση με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και μηδενικούς ρύπους, πάντα με την κίνηση στον πίσω άξονα.